Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ "ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΛΟΙ"

Από 7 Απριλίου 2011 Πέμπτη - Τετάρτη στις 5 μ.μ.
διάρκεια: 96’ - παραγωγή: Οργανισμός Tabula Rasa© 2010
Με την συμπαράσταση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών
Τιμές Εισιτηρίων: 6,5€ κανονικό, 3€ φοιτητικό-μαθητικό

...
«Οι μικροί άλλοι», το νέο ντοκιμαντέρ με θέμα: «τα παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα»,
στο ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER

Μετά την επίσημη συμμετοχή στο Ελληνικό Πανόραμα του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (οι προβολές πραγματοποιήθηκαν στις 17 & 19 Μαρτίου 2011), το ντοκιμαντέρ «Οι μικροί άλλοι» συνεχίζει να προβάλλεται στην Αθήνα, στον κινηματογράφο TRIANON FILMCENTER από τις 7 Απριλίου 2011, Πέμπτη- Τετάρτη, στις 5 μ.μ., αλλά και σε προγραμματισμένες κλειστές προβολές για τα σχολεία (10 π.μ.-12 π.μ) .
Το αυξημένο ενδιαφέρον για το φαινόμενο «παιδιά μετανάστες/μεταναστών στην Ελλάδα», καθώς και η απουσία αντίστοιχης κινηματογραφικής καταγραφής- πολύπλευρης κοινωνικής ανάλυσης του φαινομένου, καθιστά το ντοκιμαντέρ πρωτότυπο, επίκαιρο και ενδιαφέρον.
Προγραμματίζουμε την προβολή του και σε κινηματογράφους άλλων πόλεων. Έχει, επίσης, προγραμματιστεί η προβολή του στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κακοποίηση του Παιδιού στις 18 Μαΐου 2011, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.
Σύνοψη
«Οι μικροί άλλοι» είναι κομμάτια ενός παζλ που προσπαθεί να συντεθεί. Παιδιά και μετανάστες ταυτόχρονα. Κοιτώντας τον κόσμο μέσα απ’ τα μάτια τους, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την ψυχοσύνθεσή τους και τον κοινό κώδικα όλων των παιδιών, το μοναδικό δυναμικό κόσμο τους, αλλά κι αυτή τη δύναμη που τροφοδοτεί ο φόβος, η ελπίδα για το μέλλον και το όνειρο ενός πολύχρωμου κόσμου, χωρίς «τοίχους», που να αποδέχεται τη διαφορετικότητα.
Μέσα από ένα κοινωνικό παζλ, με δυναμικό μοντάζ και ανάπτυξη σε τρεις θεματικές ενότητες- στάδια ένταξης: α) εκπαίδευση, β) κοινωνική προστασία, γ) νομική κατοχύρωση, καταγράφουμε τα μέσα που χρησιμοποιεί ο κόσμος των «μεγάλων» για να αναστείλει αυτή τη δυναμική, αντιστρέφοντας αυτόν τον όμορφο κόσμο.
Ο Συνήγορος του Παιδιού, οι οργανισμοί ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, ΒABEL, i-RED, YRE, Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπαιδευτικοί και φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και άλλοι μεταναστευτικοί φορείς, περιγράφουν το φαινόμενο από νομική, κοινωνική και ψυχολογική πλευρά, προτείνοντας λύσεις και δυναμικές.
Συντελεστές
σκηνοθεσία – φωτογραφία ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, μουσική ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, εικαστική επιμέλεια – μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΙΟΣ, ηχολήπτης ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΑΣ, σχεδιασμός ήχου ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, μείξη ήχου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ – ΦΑΝΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, βοηθός σκηνοθεσίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΣΗΣ, βοηθός σκηνοθέτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, φωτογραφίες: ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΤΣΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΙΚΟΥ, βοηθός παραγωγής ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, υποτιτλισμός ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΟLAND, visual effects ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΚΗΣ, οργάνωση παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΛΙΟΥ, παραγωγή- εκτέλεση παραγωγής: Οργανισμός Tabula Rasa ©2010
Τηλέφωνα επικοινωνίας-κράτηση θέσεων:
• 9 π.μ.-5 μ.μ.: Οργανισμός Tabula Rasa Τηλέφωνα: 694 50 31 693 – 210 94 29545 - Φαξ: 2109429545
Website: www.the-little-others.kouti.org email: info@kouti.org
• 5 μ.μ.- 11μ.μ.: Κινηματογράφος TΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101-ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) Τηλέφωνα: 210 8222702, 210 8215469 http://www.trianon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: